Termeni şi Condiţii

Descrierea termenilor

Pe parcursul prezentului regulament de utilizare, website-ul Raspunsul.ro va fi numită cu termenul “proprietar”, iar termenul “portal” se referă la portalul Raspunsul.ro.

Termenul “administrator” se referă la orice persoană care are access la funcțiile de moderare si editare a conţinutului postat, sau access tehnic la fisierele sursă şi baza de date, pentru mentenanţa portalului.

Termenul “utilizator” este folosit pentru toate persoanele fizice şi/sau juridice care accesează portalul, indiferent de motivul pentru care o fac.

Termenii “Regulament”, “Acord”, “Contract”, “Termeni şi condiţii” sunt folosiţi pentru a desemna prezentul contract de utilizare.

Acceptarea regulamentului

Serviciile Raspunsul.ro sunt furnizate numai persoanelor care sunt de acord în totalitate cu termenii şi condiţiile expuse în prezentul regulament.

Termenii şi condiţiile acestor servicii pot fi schimbaţi în orice moment de către proprietar sau administrator, fără notificarea prealabilă a utilizatorilor. Termenii şi condiţiile în vigoare sunt cei afisaţi pe site-ul Raspunsul.ro. În cazul în care nu este de acord cu regulamentul de utilizare, utilizatorul trebuie să înceteze imediat folosirea serviciilor oferite prin Raspunsul.ro

Administratorul îşi rezervă dreptul de a bloca accesul utilizatorilor care încalcă regulamentul de utilizare sau legislatia în vigoare. De asemenea, administratorul îşi rezervă şi dreptul de a îndepărta informaţiile abuzive sau ilegale publicate pe portal de către utilizatori.

Descrierea serviciilor

Portalul Raspunsul.ro oferă utilizatorilor servicii online, printre acestea numărându-se accesul la o comunitate online în cadrul căreia utilizatorii pot pune întrebări (la care pot primi răspunsuri), pot răspunde întrebărilor puse de alţi utilizatori sau pot conversa. Toate serviciile oferite prin intermediul portalului sunt subiectul acestui acord de utilizare.

Portalul şi serviciile pot conţine şi publicitate sub toate formele posibile şi legale (bannere, casete, pagini de prezentare, inserturi publicitare în buletine electronice etc), deoarece publicitatea este necesara portalului pentru finanţarea serviciilor gratuite.

Pentru a utiliza oricare dintre serviciile Raspunsul.ro, utilizatorul trebuie să dispună de echipamentele necesare (computer personal, echipamente de conectare etc), de o conexiune la reteaua Internet, precum şi de servicii puse la dispoziţie de un furnizor de Internet (ISP). Costurile aferente conectării şi utilizării conexiunii, precum şi răspunderea pentru folosirea serviciilor de reţea revin în totalitate fiecărui utilizator în parte. Raspunsul.ro nu îşi asumă nici o răspundere în cazul în care anumite informaţii sunt furnizate cu întârziere, sunt pierdute, şterse sau nu pot fi stocate pe serverele noastre din orice motive. De asemenea, Raspunsul.ro si administratorii acestui portal nu îşi asumă nici o răspundere pentru consecinţele care pot apărea datorită întârzierii, pierderii sau inexactităţii infomaţiilor publicate sau existente pe site-urile proprii. Ca utilizator, dvs. veţi folosi informaţiile furnizate de Raspunsul.ro pe propria dvs. răspundere, iar în cazul unei daune generata de utilizarea serviciilor sau informaţiilor furnizate pe Raspunsul.ro, dvs. acceptaţi că nu veţi da în judecată portalul Raspunsul.ro sau administratorii.

Obligaţii la înregistrare

Este interzisa inscrierea minorilor cu varsta sub 12 ani. Pentru minorii cuprinsi intre 12 si 16 ani (neimpliniti), Raspunsul.ro solicita acordul parintilor/tutorelui in vederea inscrierii.
Utilizatorul are obligaţia de a furniza informaţii reale şi complete despre persoana sa atunci când completează formularul de înregistrare pe portal, la crearea unui cont de membru pe portal şi la accesarea serviciilor. În cazul în care există suspiciunea că aceste informaţii nu sunt reale, administratorul îşi rezervă dreptul de a restricţiona accesul utilizatorului respectiv la serviciile de pe portal. Restricţionarea accesului poate însemna ştergerea contului şi a tuturor informaţiilor pe care acesta le conţine, ştergerea opţiunilor definite şi înterzicerea accesului la toate serviciile.

De asemenea, utilizatorul îşi asumă întreaga răspundere civilă şi penală pentru informaţiile pe care le transmite sau le publica pe portal. Portalul Raspunsul.ro nu are şi nu poate avea nici o responsabilitate juridica faţă de informaţiile publicate sau transmise pe Internet de utilizatorii portalului.

Contul de membru, parola şi securitatea datelor

După completarea formularului de înregistrare, utilizatorul va primi un e-mail cu informaţii pentru a seta o parolă unica pentru utilizarea serviciilor. Utilizatorul este în întregime responsabil pentru păstrarea confidenţialităţii asupra numelui de cont şi a parolei asociate. De asemenea, utilizatorul este în întregime responsabil de toate activităţile şi informaţiile care sunt transmise din contul care i-a fost alocat. În cazul accesării neautorizate a contului de către terţe persoane, din orice motive, Raspunsul.ro nu îşi asumă nici o responsabilitate faţă de eventualele consecinţe.

Utilizatorul trebuie să anunţe administratorul portalului de îndată ce a constatat sau suspectat o utilizare neautorizată a contului său. Raspunsul.ro a luat toate măsurile care le stau la dispoziţie pentru a asigura securitatea portalului şi a informaţiilor de pe acesta. Totuşi, securitatea portalului nu poate fi garantată, motiv pentru care Raspunsul.ro si administratorii nu îşi asumă nici o responsabilitate în acest sens.

Obligaţiile utilizatorului

Utilizatorul este responsabil de propriile acţiuni precum şi de consecinţele pe care acestea le pot avea, în urma publicării materialelor pe care le încarcă şi punerii la dispoziţie în mod public pe contul oferit de companie.
Utilizatorul se obligă:
a) să nu încarce, posteze, difuzeze sau transmită orice conţinut pentru care nu are dreptul legal de transmitere sau difuzare în orice condiţii, sub orice sistem juridic, românesc sau străin sau determinate de relaţii contractuale sau de încredere cum sunt informaţiile confidenţiale, cele aflate sub incidenţa drepturilor intelectuale, aflate sau dezvăluite ca parte a relaţiilor de serviciu sau aflate sub incidenţa acordurilor de confidenţialitate;
b) să nu publice material cu drept de autor, dacă nu este el însuşi autorul sau dacă nu are permisiunea autorului de a publica materialul respectiv;
c) să nu publice materiale obscene, defaimatoare, de ameninţare sau răuvoitoare faţă de un alt utilizator, persoană fizică sau juridică;
d) să nu publice conţinut explicit sexual sau având conotaţie sexuală;
e) să nu publice materiale care conţin viruşi, viermi, cai troieni sau orice alte programe informatice cu intenţia de a altera, distruge sau afecta în orice mod informaţii sau sisteme informatice;
f) să nu promoveze sau furnizeze informaţii care să încurajeze încălcarea legislaţiei sau a bunelor moravuri;
g) să nu promoveze website-uri sau aplicaţii ce au funcţii similare cu Raspunsul.ro in conţinutul public de pe portalul Raspunsul.ro;

Raspunsul.ro poate impune utilizatorilor săi în orice moment anumite reguli de utilizare pentru oricare dintre serviciile sale. Prin introducerea unui material în orice segment public sau privat de pe site, incluzând forumurile, bursa de securitate, baza de date cu firme, secţiunile de articole, ştiri şi noutăţi, îi garantaţi portalului Raspunsul.ro si administratorilor dreptul continuu, irevocabil (incluzand drepturile morale) şi licenţa de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui sau de a comunica în public conţinutul (în întregime sau parţial), la scara internaţională sau de a-l incorpora în alte lucrări de orice formă, în mass-media sau în tehnologia cunoscută sau care urmează să se dezvolte în viitor. De asemenea, permiteţi oricărei persoane care este abonată să acceseze, să vizualizeze, să stocheze sau să reproducă asemenea materiale în scopuri personale. Supus celor menţionate înainte, posesorului unui astfel de material publicat pe site îşi menţine orice drepturi care ar putea deriva de aici.

Raspunsul.ro si administratorii nu îşi asumă responsabilitatea pentru opiniile utilizatorilor postate pe acest portal despre restaurante, magazine online, sau alte afaceri care se desfasoara pe mediul online sau fizic.

Drepturi de proprietate intelectuală

Raspunsul.ro autorizează utilizatorii să vizualizeze şi să descarce materiale de pe portal doar în scopuri personale şi pentru uz necomercial. Conţinutul portalului, textele, grafica, imaginile, software-ul precum şi alte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor.

Compilaţia (adică adunarea şi rearanjarea) conţinutului portalului este dreptul exclusiv al proprietarului şi administratorului, drept protejat de legile în vigoare. Folosirea neautorizată a materialelor reprezintă o încălcare a legii dreptului de autor sau a altor legi. Utilizatorii nu au permisiunea de a vinde sau modifica materialele, de a le expune public, a le distribui sau a le folosi în orice alt mod, în scopuri publice sau comerciale.

Relaţia cu firmele care fac publicitate pe site-urile administrate

Corespondenţa, afacerile sau participarea la promoţii ale companiilor de publicitate postate pe portal, inclusiv plaţi sau livrări ale unor bunuri sau servicii şi orice alte condiţii, termene, garanţii sau reprezentări asociate cu astfel de relaţii sunt numai în responsabilitatea utilizatorului şi a entităţilor care furnizează respectivele bunuri sau servicii.

Raspunsul.ro si administratorii nu sunt răspunzători şi nu vor fi traşi la răspundere pentru nici o pierdere sau prejudiciu de orice fel, rezultat din astfel de relaţii sau rezultat din prezenţa unor astfel de companii în cadrul campaniilor publicitare ale site-urilor administrate. Prin agrearea termenilor prezentului regulament acordaţi dreptul administratorului de a vă trimite periodic email-uri cu informaţii sau oferte speciale.

Pentru includerea continutului în zonele accesibile publicului în cadrul platformei Raspunsul.ro, utilizatorii acordă portalului următoarea licență de folosinta “royalty-free”, non-exclusiva, care se referă la dreptul de a utiliza continutul produs de utilizatori, protejat de copyright sau proprietatea intelectuală, fără a fi nevoie de a plăti drepturi de autor: licenta de a utiliza, distribui, reproduce, modifica, adapta și afișa public, intregul conținut produs de acestia, pe Raspunsul.ro, în scopul asigurării și promovării activitatilor sustinute de portalul Raspunsul.ro, la care un astfel de conținut a fost prezentat sau pus la dispoziție.
Această licență are valabilitatea pe întreaga perioadă în care utilizatorii aleg să continue să includă astfel de conținut pe portalul Raspunsul.ro, şi va înceta în momentul în care utilizatorii elimină, sau Raspunsul.ro sau administratorii portalului elimină, conținutul respectiv din cadrul portalului Raspunsul.ro

Obligaţiile şi răspunderea proprietarului şi administratorului

Portalul şi serviciile asociate sunt disponibile având aspectul, structura şi conţinutul decise de proprietar şi administrator. Utilizatorii pot face sugestii pentru ameliorarea portalului şi a serviciilor, dar Raspunsul.ro si administratorii nu se obligă să ţină cont de aceste sugestii.

Raspunsul.ro nu îşi asumă nici o răspundere în cazul în care anumite informaţii sunt furnizate cu întârziere, sunt pierdute, şterse sau nu pot fi stocate pe servere din orice motive. De asemenea, Raspunsul.ro si administratorii portalului nu îşi asumă nici o răspundere pentru consecinţele care pot apărea din cauza întârzierii, pierderii sau inexactităţii informaţiilor publicate sau existente pe portal sau pe alte site-uri aflate în proprietate.

Utilizatorii vor folosi informaţiile existente pe portal pe propria răspundere, iar Raspunsul.ro si administratorii portalului nu pot fi făcuţi răspunzători de daune cauzate de folosirea sau nefolosirea de către utilizator a informaţiilor de pe portal.

Raspunsul.ro si administratorii portalului nu garantează credibilitatea, acurateţea sau caracterul complet al informaţiilor publicate de către utilizatori şi nu girează în nici un fel părerile exprimate de către utilizatori.

Raspunsul.ro si administratorii portalului nu isi asuma nici o responsabilitate în cazul în care serviciile nu pot fi accesate de către utilizatori, pe o perioada nelimitata de timp, din orice motive tehnice sau comerciale.

În cazul serviciilor plătite, pentru perioada în care serviciul a fost inaccesibil pentru utilizator din motive care ţin de portal, administratorul se obligă să prelungească perioada de utilizare a serviciului cu o durată egală cu cea în care serviciul nu a fost disponibil.

Deoarece identificarea utilizatorilor pe Internet este dificilă, Raspunsul.ro si administratorii portalului nu confirmă faptul că fiecare utilizator este ceea ce pretinde a fi. În eventualitatea unei dispute între utilizatori, Raspunsul.ro si administratorii portalului sunt absolviţi de orice răspundere sau despăgubire directă sau indirectă, de orice fel şi de orice natură, cunoscută sau necunoscută, suspectată sau nu, dezvăluita sau nu, ivită în vreun mod care are legatură cu disputele.

Deoarece informaţiile publicate de către utilizatori pe portal pot fi neplăcute, vătămătoare sau inexacte sau pot conţine inexactităţi sau erori, iar Raspunsul.ro si administratorii portalului nu au obligaţia legala de a verifica aceste informaţii, aceştia nu garantează veridicitatea, exactitatea, buna credinţa ori caracterul complet ale acestor informaţii.

Raspunsul.ro si administratorii portalului nu îşi asumă nici o responsabilitate în cazul în care serviciile sale nu pot fi accesate de către utilizatori, pe o perioadă nelimitată de timp, din orice motive tehnice sau comerciale, în cazul ştergerii, pierderii sau imposibilităţii de a stoca informaţii din orice motive tehnice care pot apărea din cauze interne sau externe.

Raspunsul.ro si administratorii portalului nu îşi asuma nici o responsabilitate fata de furnizarea unor informatii incorecte, incomplete sau neactualizate pe site-urile sale sau fata de intarzierile care pot aparea.

Raspunsul.ro si administratorii portalului nu oferă nici o garanţie utilizatorilor referitoare la disponibilitatea serviciilor portalului Raspunsul.ro, corectitudinea informaţiilor publicate sau securitatea serviciilor sale. De asemenea, Raspunsul.ro si administratorii portalului nu ofera nici o garanţie în cazul oricăror consecinţe care pot apărea, cauzate de nefuncţionarea serviciilor, întârzierea informaţiilor sau securitatea aplicaţiilor sale.

Raspunsul.ro si administratorii portalului îşi rezervă dreptul de a modifica sistemul TPU.ro fără notificarea prealabilă a utilizatorilor acestuia.

Raspunsul.ro si administratorii portalului nu îşi asumă responsabilitatea pentru opiniile utilizatorilor despre calitatea diverselor servicii, produse, şi/sau orice alte aprecieri postate pe acest portal, în legatură cu diverse entităţi cu sau fără personalitate juridică, ce desfăşoară aceste activităţi, în masura în care postările utilizatorilor nu se află în vreuna din situaţiile stipulate la Obligaţiile Utilizatorului.

Legături către alţi furnizori de informaţii sau servicii

Site-ul Raspunsul.ro poate furniza, sau terţe părţi pot furniza legături (link-uri) către alte site-uri World Wide Web sau alte surse de informare. Deoarece Raspunsul.ro si administratorii portalului nu au nici un control asupra acestor site-uri sau resurse, utilizatorul ia la cunoştinţă şi este de acord ca aceştia nu sunt responsabili de disponibilitatea acestor site-uri şi nu garantează şi nu sunt responsabili pentru nici un conţinut, publicitate, produse sau alte materiale de pe aceste site-uri sau surse de informare. Mai mult, utilizatorul recunoaşte şi este de acord că Raspunsul.ro si administratorii portalului nu va fi responsabil sau pasibil de a plăti despăgubiri, direct sau indirect pentru orice pagubă sau pierdere cauzată sau presupusă a fi fost cauzată de sau în legatură cu folosirea sau încrederea în informaţiile furnizate de un asemenea conţinut, bunuri sau servicii disponibile pe sau prin intermediul unor astfel de site-uri sau surse.

Sugestii pentru utilizarea serviciilor

Pentru a putea naviga fără probleme în paginile acestui site, vă sugerăm:

  • Să folosiţi o rezoluţie de minim 1366×768 pixeli pe desktop sau laptop şi de minim 360×640 pixeli pe dispozitivele mobile şi adâncime de culoare de minim 16 biti;
  • Să permiteţi browser-ului dumneavoastră să accepte cookie-uri; cookie-urile pe care le descărcaţi de pe acest site sunt citite doar în paginile acestui site şi nu conţin informaţii din care să poată fi trase concluzii privind preferinţele, opţiunile sau comportamentul dumneavoastră online.

Încheierea acordului

Raspunsul.ro si administratorii portalului îşi rezervă dreptul de a înceta furnizarea serviciilor sale către orice utilizator, în cazul în care acesta a încălcat condiţiile menţionate mai sus.