In ce criptomonede cu potential sa investesc?

1.08K vizualizăriCryptomonede

In ce criptomonede cu potential sa investesc?

Am $1000 pe care vreau sa ii investesc intr-o crypto moneda, insa nu stiu care din ele.

Spuneti-mi care sunt monezile cu cel mai mare potential de crestere.

bc.anghel A fost modificată starea de publicat 22 aprilie 2021
1

Întrebarea ta este oarecum complexă, și necesită puțină gândire și trebuie să îți răspunzi singur la câteva întrebări înainte.

În primul rând eu aș încerca să stabilesc scopul.

La ce sumă de bani ai vrea să ajungi cu investiția? Evident cât mai mult, dar nu este ceva concret și fără un plan poți pierde ușor această investiție așteptând ca o crypto moneda să crească “cât mai mult”. Astfel odată ce stabileșți asta, poți să stabilești și ce risc ai nevoie pentru a ajunge la suma necesară.

Îți permiți să pierzi acești bani? Într-o investiție nu este nimic sigur, market-ul poate intra foarte ușor intr-un “bear market” în care să scadă mai mult de 70%, astfel poți să rămâi doar cu 30% din investiția inițială, sau să ai banii blocați până la final. Un “beark market” în crypto monezi poate să dureze chiar și în jur de 2-4 ani – până când să îți recuperezi investiția și să înceapă a crește. Nimeni nu poate să îți garanteze asta. Este important să menționăm că unele monezi pot scădea chiar până la 99% și o mare parte vor eșua și nu vor rezistă până la final de “bear market”.

Ești dispus să mergi mai departe? Alege în funcție de apetitul tău de risk.Monede precum Bitcoin sau Ethereum au potențial mai mic de creștere dar și scad în valoare mult mai puțin, dacă este cazul.

Cel mai mare potențial de creștere este în crypto monedele din categoria “DeFi” – Finanță descentralizată.

Descentralizarea înseamnă că nu există un singur punct de eșec, deoarece înregistrările identice sunt păstrate pe mii de computere printr-o rețea de tip peer-to-peer. Deoarece este fără permisiune, este deschis și oricui – indiferent de averea lor sau de locul în care trăiesc. In timp ce o bancă sau o companie de procesare a plăților pot închide contul unui client nesatisfăcător, blockchain-urile sunt rezistente la cenzură.

Astfel există anumite schimburi care au propriile monede (numite tokenuri) ce beneficiază de pe numărul mare de tranzacții și taxele plătite de oameni – Câteva din acestea sunt:

$UNI (Uniswap) – La momentul articolului este pe locul 11 în top, fapt impresionant fiind lansat abia în Septembrie 2020. Această moneda a crescut de la $2 la $40 în mai puțîn de 6 luni și încă este abia la început. Uniswap este un exchange descentralizat bazat pe Ethereum care permite oricui să convertească tokenuri. Face acest lucru printr-o ecuație care setează și echilibrează automat valoarea în funcție de câtă cerere există, rezolvând astfel problema lichidității.

$SOL (Solana) – La momentul articolului este pe locul 20 în top. La fel că și UNI, acest proiect a fost lansat în August 2020 și a reușit performanță de creștere de la $1.5 la $30 în mai puțîn de 6 luni. Solana este un proiect cu potențial foarte mare, și are dezvoltate propriul ecosystem in crypto și are parteneriate multiple cu alte proiecte precum CHAINLINK, FTX, SERUM, etc. https://solana.com/ecosystem 

Alte monede din aceiași categorie – Finanțe Descentralizate sunt:

$RUNE (ThorChain), $SNX (Synthetix)

bc.anghel Răspuns editat cu 18 aprilie 2021
1
Vizualizați 1 din 1 răspunsuri, faceți clic aici pentru a vedea toate răspunsurile.